amsterdam Hotspots Reistips Travel

Bucketlist vol reiswensen

Reiswensen

Een nieuw jaar, nieuwe reisplannen. Maar ook wederkerende. Zo ga ik over iets meer dan 2 weken weer naar Andorra en in februari ben ik bijna de hele maand de hort op. Toch heb ik een bucketlist gemaakt van de landen waar ik heel graag heen wil en hopelijk in 2012 nog naar toe kan.

Mag ik reizen naar…

De landen en steden die bovenaan mijn reis wensenlijst staan zijn:

  • Lapland. Rendieren, haardvuren, warme kleedjes, sneeuw, ijs, stoofpot, vissen in een wak, Noorderlicht. Need I say more? Ja ik ben een koukleum, maar als de inwoners zich warm kunnen houden in bontkleedjes overleef ik het ook wel. Na mijn bezoek aan IJsland en Zweden ben ik behoorlijk in to de noordelijk gelegen landen. Frisse lucht, natuur en super vriendelijke mensen.
  • Noorwegen. Ook noorderlijk gelegen, door de enthousiaste verhalen van Tessa aan de Stegge, die er laatst was om de opnamen van All You Need Is Love te begeleiden, wil ik daar dolgraag een cruise maken, door de bergen wandelen en frisse lucht opsnuiven.
  • Romantische Straße, Duitsland. De route du soleil van Zuid-Duitsland, dwars door oude kastelen dorpjes, slingerweggetjes, wijngaarden langs de kronkelende rivieren. Alles in Middeleeuwse stijl, waar je het echte bourgondische gevoel ervaart. De Romantische Straße loopt van de Duitse Alpen naar Tirol en Noord-Italië en is ideaal om per auto of voor de sportievelingen tijdens een fietsvakantie te verkennen.
  • Champagnestreek, Frankrijk. Ik stel me een oude Fiat 500 cabrio inclusief picknickmand achterop voor. Met een shawl in je haren, zonnebril op van champagne kasteel naar champagne proeverij, zo eind september. De geur van lavendel, zonnebloemen, zon en kruiden om je heen. Stokbrood eten in het hoge gras, afkoelen in een meer en heerlijk rozig genieten van de natuur, een overdaad aan bubbels en lekker eten. Oui oui, pick me!
  • Argentinië/Patagonië. Het liefst rondreizen, beginnend met een paar dagen Buenos Aires, de stad van malse biefstuk, tango, mode en het goede leven (op straat). Misschien heeft de serie Julia’s Tango mijn beeld van Buenos Aires een beetje geromantiseerd, maar deze stad lijkt me echt geweldig. Patagonië is in mijn fantasie paradijs op aarde. Prachtige ongerepte natuur, versteende bomen, gletsjers, Moai resten, bijzondere dieren. Kriebels!
  • Warschau/Moskou/Sint Petersburg. Niet de standaard landen, maar Oost-Europa wordt zwaar onderschat. Rusland lijkt me prachtig, zoveel geschiedenis, kunst en cultuur. Warschau moet een combinatie tussen Boedapest en Berlijn zijn, 2 steden die ik ook erg hoog heb zitten. Het is goed plannen om daar niet levend te bevriezen, maar dat zal me niet tegen houden. Ooit sta ik als look-a-like van de Russische Nikita op het Kremlin.
  • Tokio, voorloper op het gebied van design, tech, gadgets en veel meer. Een stad die me bijzonder lijkt door de architectuur, cultuur en de mensen. Volgens mij zijn er weinig steden waar je je zo vreemd zult voelen als daar. O, en de sushi lijkt me ook niet vervelend…
  • Wenen en Zürich . Nieuwjaarsdag keek ik naar het Nieuwjaarsconcert en werd ik op slag verliefd op de stad. Hoewel het rond kerst vast prachtig zal zijn en een ritje met koets door de versierde stad me prachtig lijkt, zou ik hier wel een paar dagen in de zomer willen zijn. Groene parken, karakteristieke historische gebouwen, een bruisend stadsleven etc. Hetzelfde geldt voor Zürich . De ‘vibe’ moet er fantastisch zijn!
  • Oslo/Kopenhagen. Mode, design, goed eten, frisse lucht en water. De ingrediënten om mij enthousiast te maken!

toerist uithangen in amsterdam
Hier speelde ik toerist in ‘eigen’ stad Amsterdam, waar nog genoeg te ontdekken valt!

Tijdens het maken van deze ‘lijst’, komen er steeds meer landen en steden in me op waar ik graag heen zou willen. Maar alles op zijn tijd. Deze plekken staan allemaal erg hoog, maar tegen een trip San Francisco, Kaapstad, Montreal of andere bestemming zeg ik ook geen nee 🙂

Reismoment 2011

Terugkijkend op alle reizen van 2011 is het moeilijk 1 hoogtepunt te kiezen. Hondenslee rijden in Andorra was geweldig, Stockholm was een prachtige ervaring, Altea en Barcelona blijven aanvoelen als een tweede huis, Ibiza was fantastisch, Berlijn blijft bruisen, München wist me compleet te verrassen, iedere kans die ik krijg om naar Parijs te gaan grijp ik maar al te graag aan, Glasgow was alles behalve grijs en New York was vooral gaaf door het gave hotel en de leuke ontmoetingen. Terug naar IJsland, de Blue Lagoon en het grote 101 Hotel, was fantastisch. Maar het mooist en meest indrukwekkende was misschien wel het vliegen boven Groenland. Alleen maar sneeuw, ijs, blauw water. Geen menselijke sporen te zien. Een terugblik naar IJsland in 2010, waar ik met een sneeuwscooter bovenop de Hekla stond, met alleen maar wit om me heen. Reflecterende sneeuw, ijs en zon. Waar je ook keek, alles was wit. En dan voel je je een heel klein nietig puntje zwart wat weinig verschil maakt.

Reisplannen 2012

In 2011 was ik maar liefst 110 dagen op pad. Dit jaar een mooi streven om echt 1/3 van het jaar in het buitenland door te brengen. Voorlopig staan er behalve een paar dagen Andorra en Londen alleen zakelijke reisjes op de agenda. Beurzen in Barcelona, Parijs en Berlijn. In juni lijkt Warschau me een mooie bestemming, verder is mijn reisplanner 2012 vooral gevuld met wensen. Gelukkig duiken er regelmatig prachtige reisfilmpjes op, die je mee weten te slepen naar al die heerlijke plekken. Kijk, geniet en droom over mooie reizen. Ver weg of dichtbij, ik word van alle soorten reizen blij!

Time is Nothing // Around The World Time Lapse from Kien Lam on Vimeo.

Waar zou jij graag heen willen?

Sabine de Witte